Flevohealing.nl

Volle maan

Het stilstaan bij de volle maan is een eenvoudige manier om bewust even stil te staan bij jezelf. In de hectiek van het dagelijks leven een moment stil staan bij het nu. Slechts 1 keer per maand, bij een kopje thee, in een meditatie, tijdens een wandeling of op je handdoek bij het water.
De verandering in de natuur staat elke keer symbool voor de fase waarin je je op dat moment bevindt. Door het volgen van de fases blijf je bewust bezig met je doel en kom je steeds een stapje dichter bij je doel en dus verder in je ontwikkeling. De maandelijkse tekst staat dus ook niet op zichzelf maar maakt deel uit van de volledige cyclus van een jaar.

12 juli 2014

De maan van de Roos is de offer maan. We hebben onze plannen tot volle groei laten komen. Maar wat zijn we bereid om op te geven om ruimte te maken voor iets nieuws? Je kunt je bijvoorbeeld hebben voorgenomen om iets aan jezelf te veranderen, dan zal je toch eerst iets moeten loslaten/offeren om dit nieuwe gedrag daarvoor in de plaats te kunnen zetten. Er moet eerst ruimte vrij komen in je 'zijn'. Dit zal (meestal) niet zonder slag of stoot gaan, iets wat al lang vastzit bij je zal je offers kosten om dat te veranderen. Met vallen en opstaan zul je het uiteindelijk bereiken. Je bewust worden van wat je zou kunnen/moeten offeren om verder te komen is al een grote eerste stap.

Deze maan is ook uitermate geschikt om dankbaarheid te voelen voor de natuur die in deze tijd weer zoveel overvloed geeft. Het offeren dat je bij deze maan kunt doen, kan soms best moeilijk en emotioneel zijn. Denk niet 'dat doe ik even' en klaar. Het zijn stukjes van jezelf die al lange tijd bij je horen, die je al een lange tijd vast hebt gehouden en waar je je (lang) veilig bij hebt gevoeld. Gewoon omdat je altijd hebt gedacht dat dit bij jou hoorde. Nu is het de tijd om dit overboord te gooien en ruimte te maken voor het nieuwe, in welke vorm dan ook. Probeer je controle los te laten en geen angst te hebben om het nieuwe te verwelkomen. Voel in je hart dat het goed is, dat deze stap nodig is om verder te kunnen komen. Voel je getroost door de schoonheid van de natuur, de kleuren, de geuren en geluiden. En weet, WEET dat je er altijd sterker en krachtiger van zult worden!!

10 augustus 2014

Bij de vorige maan (maan van de roos) heb je oude patronen los gelaten en je gerealiseerd dat loslaten niet eng hoeft te zijn, maar juist een kans om het nieuwe in je leven te verwelkomen. Je hebt ruimte gemaakt voor nieuwe inzichten, nieuw bewustzijn. De volle maan van augustus is de maan van het Weerlicht. Het gaat bij deze maan om wijsheid.
Het gaat om de spirituele oogst, mentale groei en niet om een materiele oogst. Om de spirituele oogst optimaal te kunnen krijgen richt je je bij deze maan op je inzicht in de cyclus van de natuur, de cyclus van jouw bestaan en al het leven om je heen.

Anders gezegd: Zie de samenhang van alle losse dingen waaruit het leven bestaat. Niets staat alleen op zichzelf, maar is verbonden als een groot geheel. Dit geldt ook voor ons innerlijk, dit bestaat ook uit losse patronen, gevoelens en emoties, maar vormt met elkaar wel jouw hele Zijn. Niets bestaat zonder het andere.

Met deze maan is een goed moment om je bewust te worden van het feit dat ook jij een deel bent van dit grote geheel, dat alles onlosmakelijk is verbonden met elkaar met onzichtbare draden. Jij bent ook zo'n draad, maar ook de draden in jezelf die met elkaar verbonden zijn, zijn weer verbonden met het grote Geheel van het Universum. Er is een tijd, plaats en reden voor alles wat er gebeurd, zowel in de natuur als in jou. Alle ervaringen, positief en negatief, hebben nut en hebben je gebracht tot waar je nu bent. Alle ontmoetingen hebben een bijdrage geleverd aan wie jij nu bent. Wees je daar bewust van en maak bij deze maan gebruik van de energie die je daarbij kan helpen.


Volle manen 2014

Donderdag, 16 januari 2014, 05:52:12 uur, IJsmaan
Zaterdag, 15 februari 2014, 00:53:00 uur, Sneeuwmaan
Zondag, 16 maart 2014, 18:08:24 uur, Maan van de Dood
Dinsdag, 15 april 2014, 09:42:18 uur, Maan van het ontwaken [**]
Woensdag, 14 mei 2014, 21:15:54 uur, Grasmaan
Vrijdag, 13 juni 2014, 06:11:30 uur, Plantmaan
Zaterdag, 12 juli 2014, 13:24:54 uur, Maan van de Roos
Zondag, 10 augustus 2014, 20:09:24 uur, Maan van het Weerlicht
Dinsdag, 9 september 2014, 03:38:12 uur, Oogstmaan
Woensdag, 8 oktober 2014, 12:50:36 uur, Jachtmaan[**]
Donderdag, 6 november 2014, 23:22:54 uur, Bloedmaan
Zaterdag, 6 december 2014, 13:26:48 uur, Boommaan

[**] op dit tijdstip vindt een totale maansverduistering plaats

Met dank aan:
www.volle-maan.info en Tara

Disclaimer ~ www.mijn-eigen-website.nl ~ ©M.J.Haarlem ~ Ethische Code