Flevohealing.nl

Volle maan

Het stilstaan bij de volle maan is een eenvoudige manier om bewust even stil te staan bij jezelf. In de hectiek van het dagelijks leven een moment stil staan bij het nu. Slechts 1 keer per maand, bij een kopje thee, in een meditatie, tijdens een wandeling of op je handdoek bij het water.
De verandering in de natuur staat elke keer symbool voor de fase waarin je je op dat moment bevindt. Door het volgen van de fases blijf je bewust bezig met je doel en kom je steeds een stapje dichter bij je doel en dus verder in je ontwikkeling. De maandelijkse tekst staat dus ook niet op zichzelf maar maakt deel uit van de volledige cyclus van een jaar.

16 maart 2014

De maan van de dood heeft als thema 'bescherming'.
Bij de vorige volle maan Sneeuwmaan ging het in de natuur nog om levensvatbaarheid: zal het zaadje ontkiemen of verdorren? Rond de Maan van de dood wordt de zon langzaam sterker, worden de dagen lichter en is het zaadje al ontkiemd en dus levensvatbaar, maar nog wel jong en kwetsbaar. Zo kunnen de bloesems van vruchtbomen in deze tijd door vorst veel te lijden hebben. De onschuld van de pas ontkiemde zaadjes wordt soms door de harde realiteit van het leven omver geworpen.
Het doel dat je jezelf begin dit jaar gesteld hebt is net zo teer en kwetsbaar als die ontkiemde zaadjes. Een doel staat vaak in het teken van een nieuwe keuze of nieuwe richting in je leven. Die beslissing nemen is al een stap, maar dan begint het pas. Dat de eerste tekenen van die nieuwe fase zichtbaar zijn, betekent niet dat alles al in kannen en kruiken is. Wij willen vaak graag snel resultaat zien, maar haastige spoed is zelden goed. Wees je er van bewust dat je je doel met positieve energie kunt beschermen, voeden en ondersteunen. Anders is alles van de afgelopen maanden voor niets geweest. Sta even stil bij waar je naartoe wilt dit jaar en blijf kleine stappen zetten in een passend tempo. Accepteer dat een nieuwe richting ook momenten van onzekerheid en twijfel kan geven. Door niet te snel te gaan kun je ook zien dat langzamerhand nieuwe mensen op je pad komen en nieuwe deuren op een kier komen te staan. Geniet van deze mooie nieuwe kansen.

Activiteiten die passen bij deze volle maan:
- Je kunt de ruimte versieren met elzentakjes (de els hoort bij de maan van de dood)
- Mediteer, waarin je visualiseert dat datgene wat je wilt bereiken beschermd wordt en opbloeit
- Maak of gebruik wierrook van dennen en cypres
- Maak of luister vrolijke muziek
- Steek veel kaarsen of waxinelichtjes aan om het licht te symboliseren
- Neem in ieder geval 1 purperrode kaars voor de maan van de dood
- Ga je alvast verdiepen in het Beltane feest

15 april 2014

De maan van het ontwaken heeft als thema 'wedergeboorte', ook bekend als 'Maan van het Opstijgende Sap'. Deze naam verwijst rechtstreeks naar de natuur, waar de hele cyclus van groei en bloei weer helemaal op gang is gekomen. De wortels van bomen ontwikkelen in deze tijd van het jaar een sapstroom, die water en opgeloste voedingstoffen naar boven vervoeren die nodig zijn om de nieuwe scheuten tot ontwikkeling te brengen.

Bij deze maan staan we stil bij het feit dat de kracht van de natuur nu zoveel sterker is dan bij de vorige maan, waar alles nog beschermd moest worden. Wees je bewust van de krachten die nu in de natuur aanwezig zijn en weer tot leven zijn gekomen. Voel hoe de zon toeneemt in kracht en wat dat doet met jouw energie.

Het proces van herboren worden van de natuur kan alleen bestaan doordat het proces van afsterven bestaat (herfst/winter). Wij maken deel uit van diezelfde natuur. In de winter hebben we losgelaten, rust genomen, tijd voor bezinning, ruimte gemaakt in onszelf. In het begin van dit jaar hebben we nieuwe doelen gesteld. Nu is het tijd om echt te ontwaken uit de winterse rust en je doelen te voeden met deze krachtige en positieve energie. Sta stil bij waar je naartoe wilt, blijf reeel maar durf te dromen, zie het voor je. Zodat jouw doelen -net als de natuur- tot volle bloei kunnen komen.

Activiteiten die passen bij deze volle maan:
- Vier op je eigen manier de vernieuwde levenskracht van de natuur, met 'n glimlach en vertrouwen.
- Zaai een aantal weken van te voren een paar zaadjes. Staat symbool voor dat het nu echt mag groeien en dat je er vertrouwen in hebt dat het zal groeien. Het plantje herinnert je aan je doel.
- Versier je ruimte met wilgentakken.
- Schrijf een tekst waarin je beschrijft wat je over een tijdje gaat oogsten.
- Maak/draai muziek en dans, waarin je laat zien hoe levenskrachtig de natuur op dit moment is. Dit geeft energie en het laat zien dat jij ontwaakt uit de winter.

Volle manen 2014

Donderdag, 16 januari 2014, 05:52:12 uur, IJsmaan
Zaterdag, 15 februari 2014, 00:53:00 uur, Sneeuwmaan
Zondag, 16 maart 2014, 18:08:24 uur, Maan van de Dood
Dinsdag, 15 april 2014, 09:42:18 uur, Maan van het ontwaken [**]
Woensdag, 14 mei 2014, 21:15:54 uur, Grasmaan
Vrijdag, 13 juni 2014, 06:11:30 uur, Plantmaan
Zaterdag, 12 juli 2014, 13:24:54 uur, Maan van de Roos
Zondag, 10 augustus 2014, 20:09:24 uur, Maan van het Weerlicht
Dinsdag, 9 september 2014, 03:38:12 uur, Oogstmaan
Woensdag, 8 oktober 2014, 12:50:36 uur, Jachtmaan[**]
Donderdag, 6 november 2014, 23:22:54 uur, Bloedmaan
Zaterdag, 6 december 2014, 13:26:48 uur, Boommaan

[**] op dit tijdstip vindt een totale maansverduistering plaats

Met dank aan:
www.volle-maan.info en Tara

Disclaimer ~ www.mijn-eigen-website.nl ~ ©M.Meijerink ~ Ethische Code